Sokkelopuu Oy
Pyöröhirsiliiteri kestää aikaa ja katsetta

TOIMITUS- JA MAKSUEHDOT


Sokkelopuu Oy (y-tunnus 1822023-9) myy tuotteita täysi-ikäisille henkilöille Manner-Suomeen. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron.  Kotisivuilla mainittu tuotteen hinta on hirsiosatoimituksen hinta tehtaan pihassa.
Pidätämme oikeuden hintojen muutoksiin.

TILAAMINEN
Tuotteet tilataan kirjallisesti sähköpostitse (sokkelopuu@gmail.com). Puhelimessa tehdyt tilaukset vahvistetaan aina sähköpostitse. Käsittelemme vain kirjallisia tilauksia.
Tilauksen saavuttua saat laskun tilatusta tuotteesta annettuun sähköpostiin.
Valmistamme tuotteen tilauksesta, emmekä pysty varastoimaan tuotteita. Tuote on noudettava 7 vrk kuluessa, kun tuotteen valmistumisesta on ilmoitettu.

MAKSUTAVAT
Laskutamme tuotteet sähköpostilaskulla vahvistetun tilauksen jälkeen. Laskun maksuaika on 7 vrk. Lasku on oltava maksettu ennen tuotteen noutoa. Varaudu todistamaan maksusuoritus kuitilla liiteriä noutaessasi.

TOIMITUS
Asiakas tilaa kuljetuksen haluamaltaan kuljetusliikkeeltä.
Liiterin noutopaikka on: Puolangantie 26, 91600 Utajärvi.
Rahtia koko Suomeen voi tiedustella esim. Rekka-Pekka puh. 0400 388 153
Sokkelopuu Oy kuljettaa yksiosaisia liitereitä Oulun talousalueelle lisämaksusta.

TOIMITUSAIKA
Yleisimmät toimitusaikamme Suomeen ovat tilauksesta riippuen 1-3 viikkoa. Emme vastaa ylivoimaisen esteen aiheuttamista viivästymisistä tai viivästysten aiheuttamista välillisistä haitoista. Huomioithan, että puunsaanti ei ole tasaista ympäri vuoden (esim. kelirikkoaika).

VAIHTO- JA PALAUTUSOIKEUS
Tuotteilla ei ole vaihto- tai palautusoikeutta, sillä tuotteita ei voi palauttaa tavanomaisella kuljetustavalla kuten posti. Puuliitereiden kuljettaminen vaatii rahtikuljetuksen, eikä Sokkelopuu maksa palautuksen rahtikuluja. Kuluttaja maksaa tuotteen palautuskulut. Keskimääräisesti liiterin rahtikulut ovat 200-450 € riippuen kuljetettavasta matkasta.
Jos kuluttaja päätyy palauttamaan tuotteen ja maksamaan palauttamisesta aiheutuvat tuotteen rahtikulut, on kuluttajan vastuulla huolehtia koko toimituksen palauttamista käyttämättömänä yhdellä lähetyksellä 7 vrk aikana tilauksen saapumisesta. Tuotteeseen liittyvät kaikki osat tulee liittää palautettavaan pakettiin eikä niissä saa olla käyttöönoton jälkiä, esim. liiterin kasauksesta syntyneitä ruuvaus, sahaus- tai vasarointi ym. jälkiä. Liiterinosat on oltava varastoidut niin, ettei pyöröhirsien pinta ole vaurioitunut.
Tilaustyönä tehdyt tuotteet eivät sisällä palautusoikeutta lain mukaan. Esimerkiksi olet tilannut tuotteen, jonka mittoja muutetaan (liiterin koko tai hirren väli muutos) tai tuotteeseen tehdään muutoksia.

TIETOA TUOTTEESTA
Pyöröhirsiliiterissä saattaa olla pieniä jälkiä kuoren nilasta. Mikäli liiterin hirsissä on isoja oksia tai nilaa niin hirret voi sijoittaa sellaiseen paikaan, jossa ne eivät ole näkyvissä esimerkiksi ylöspäin katemateriaalia vasten tai oviaukon kohdalle, mikä sahataan pois. Liiterien hirret saattavat hieman kieroutua kuivuessaan, joka tasoittuu liiterin painon alla ajan kuluessa. Tavaran käsittelystä johtuvia pieniä likajälkiä saattaa tulla esimerkiksi kuorman sidontaliinoista rahtiliikenteessä tai trukkipiikkeistä. Puuosien tummuminen on normaalia puun käyttäytymistä ajan kuluessa.

VIRHE TAVARAN TOIMITUKSESSA
Tarkista tuote heti sen saavuttua. Ole yhteydessä heti virheen huomattuasi Sokkelopuuhun.

ERIMIELISYYKSIEN RATKAISEMINEN
Jos Sokkelopuun ja asiakkaan välistä erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, asiakas voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi. Lisää tietoa osoitteessa.www.kuluttajariita.fi

LIITERITOIMITUKSEN VARASTOINTI- JA SÄILYTYS
Liiterien pyöröhirsiä ei ole käsitelty homesuoja-aineella.  Jos liiteriä ei aleta kasaamaan kolmen päivän sisällä, on liiterin hirret hyvä suojata niin, että ilma kiertää koko paketissa esteettä. Paketin siirtäminen ilmavaan katokseen tai peittäminen pellillä on paras ratkaisu. Liiterin peittämistä peitteellä ei suositella. Puuosien tummuminen on normaalia pidemmällä aikavälillä, mutta se ei estä hirren pintakäsittelyä myöhemmin. Mikäli liiteri pääsee tummumaan pitkän säilytyksen vuoksi niin tummat kohdat voi poistaa karkealla harjalla. Lisäksi voi käyttää halutessaan esimerkiksi Tikkurilan homeenpoistoa. Liiterien varastoimiseen vaikuttaa säätila ja ilmankosteus, jota kannattaa seurata pyörähirsien kuntoa varastoimisen aikana. Yleensä keväisin ilma on kuivinta ja syksyllä sekä talvella kosteinta. Kostea ilma lisää homeitiöiden määrää.